Kezdőlap / Rólunk

Rólunk

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. a saját és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő üzleti ingatlanok hasznosításával foglalkozó, 100%-ban önkormányzati tulajdonú társaság.

Egyediségünk, hogy portfóliónkban közel 300 belvárosi üzlet, iroda, bolt, étterem, kávézó és egyéb vendéglátó egység stb. található, melyek Pécs fontos és emblematikus helyei is. Ezen túl a város szinte minden részében vannak a kezelésünkben álló ingatlanok, több mint 4 millió m2-en.

Kicsivel több, mint 70 fős csapatunk minden tagja azon dolgozik nap mint nap, hogy biztos hátteret és hosszútávú perspektívát biztosítsunk a Pécsett vállalkozók számára, akik a pécsieknek és a turistáknak is, olyan minőségi környezetet teremtenek, ahol jó időt tölteni. Ez a tulajdonosunkkal közös célunk, aminek elérését visszatükrözik a folyamatosan növekvő turisztikai adatok is.

A 2022-ben átadott Pécsi Vásárcsarnok a régió legújabb, legmodernebb és legnagyobb vásárcsarnoka.

Mi üzemeltetjük az EXPO Centert is, ami a közepesen nagyrendezvénynek számító események hiánypótló és egyetlen helyszíne a városban. Évente közel 100 rendezvényt bonyolítunk itt több mint 100 000 látogatóval.

Hozzánk tartozik a Pécsi Vásár, amit senkinek sem kell bemutatni, még Emir Kusturica szerb származású filmrendezőt is megihlette. Azt mondják, amit nem lehet kapni a pécsi vásárban, az nem is létezik. Nem véletlenül a pécsiek és turisták kedvelt vasárnapi időtöltése.

A teljes kihasználtsággal működő, általunk bérbe adott Pécsi Ipari Park 131 hektáron, közel 50 vállalkozás számára nyújt színvonalas termelési és szolgáltatási környezetet.

Emellett vállalásunk az is, hogy a Hajnóczy piac és a 2023-ban megújuló Diana téri piac üzemeltetésével a város különféle negyedeiben élők számára is elérhető közelségben biztosítsunk piacot.

Ezen túl kiskertek haszonbérletbe adásával is foglalkozunk.

De mi üzemeltetjük a régi Ifjúsági ház területén kialakított modern irodaházat is.

Bérleményeink száma összesen 3 150, több mint 1 000 ingatlannal foglalkozunk, több mint 1 500 bérlő ügyfelünk egyedi igényeit kezeljük.

Pécs városáról készült kiadványt itt tekintheti meg.