Kezdőlap / Hírek / Újabb kiállítás érkezik a Pécsi Vásárcsarnokba!

Újabb kiállítás érkezik a Pécsi Vásárcsarnokba!

A Levéltitok című informatív roll-up kiállítás június 6. és június 30. között kerül megrendezésre a Pécsi Vásárcsarnokban. A levelek alakja, nagysága hihetetlenül változatos. Gondoltad volna, hogy egy idős, terebélyes tölgynek 200.000 levele van, míg egy kifejlett lucfenyőnek akár 10 millió tűlevele is lehet?

Szeretnénk bemutatni a levelek sokféleségét, megismertetni a működésüket és még azt is megtudhatjuk miért hullanak le ősszel a falevelek, illetve kipróbálhatod új leveles játékainkat is.

A kiállítás a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Debreceni Természettár és a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság együttműködésében jött létre.

A tárlat a vásárcsarnok keleti oldalán lesz megtalálható az erdei gombákat árusító asztalok mögött.

A kiállítás a fatörzseken és titokzatos erezetű levelekről szóló információkon keresztül szeretné felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára is, hiszen egy fa akár egy felnőtt ember éves oxigénszükségletét is képes előállítani.

Az informatív roll-up kiállítás mellett, szezonális erdei gombák bemutatásával is készülünk.

Előzetes bejelentkezés alapján tapasztalt gombaszakellenőreink, gomba ismereti órákat tartanak iskolai osztályok és óvodai csoportok számára.

Időpontegyeztetéssel kapcsolatban keresse kollégánkat +36 20 276 0276-os telefonszámon.

A programon való részvétel – a gomba ismereti óra kivételével – nincs előzetes regisztrációhoz kötve, szabadon és ingyenesen megtekinthető a Vásárcsarnokban, reggel 06.00-tól délután 17.00 óráig.

A tárlat június 30-ig kalauzolja el az érdeklődőket a növények és gombák világába.

Tarts velünk, és bebizonyítjuk, hogy a levelek különleges világában nincsenek titkok!

2024.06.05.

További híreink