Kezdőlap / Hírek / Újabb helyi vállalkozás mutatkozott be a K20 Kirakatban

Újabb helyi vállalkozás mutatkozott be a K20 Kirakatban

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a pécsi önkormányzat és a „K20 Kirakat” vállalkozásfejlesztési mentorprogramjának zsűrije új győztest hirdetett, akik bérlőként beköltözhetnek a Király utcai üzlethelyiségbe, kedvezményes áron. Az Állás-Pont 2000 Kft., amely főként munkaközvetítéssel foglalkozik, április 11-én vette át új, ideiglenes helyét.


A „K20 Kirakat” nevű vállalkozásösztönző nyílt pályázatot az önkormányzat és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. hirdette meg 2021-ben. A sikeres pályázók a Király utca 20. szám alatti üzlethelyiséget kedvezményes bérleti konstrukcióval vehetik igénybe 4 hónapig. Emellett az önkormányzat további támogatást is nyújt a vállalkozások népszerűsítésében és termékeik-szolgáltatásaik piacra történő bevezetésében a projekt részeként. Azok a cégek, amelyek kibérelték ezt a kétszintes főutcán található üzletet, időt és teret kapnak vállalkozásuk, ötletük és elképzelésük tesztelésére.

A pályázat további célja, hogy a helyi vállalkozások színesítsék a Király utca kínálatát, és új célközönséget vonzzanak a belvárosba. Az üzletbe most költözik a hatodik nyertes, az Állás-Pont 2000 Kft., amely főként munkaközvetítéssel foglalkozik. A nyertes vállalkozások támogatásával foglalkozó mentor és zsűritag, Keresnyei János, valamint Varga Péter, az önkormányzat gazdaságfejlesztési osztályának vezetője, és Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója köszöntötte az Állás-Pont 2000 Kft.-t a Király utcai üzletben.

A korábbi nyertesektől teljesen eltérő profilú cég költözhet most a Király utcába, ez pedig jó, hiszen a projekt célja is az volt, hogy minél szélesebb, változatosabb portfóliót tudjunk bemutatni ezen a frekventált belvárosi helyszínen. Emellett ez egyfajta iránymutatás is, hiszen így, kísérleti jelleggel, az Állás-Ponthoz hasonló profilú vállalkozások számára is prezentálhatjuk, hogy mennyi lehetőség a pályázatban – mondta Szabó Szilárd, vezérigazgató.

Aracs Bianka, az Állás-Pont projektmenedzsere hangsúlyozta: céljuk az, hogy minél kevesebb munkakereső hagyja el a várost, a Király utcai üzlet épp ezért fontos szerepet játszhat abban, hogy ingyenes szolgáltatásaikkal még hatékonyabban tudják elérni az álláskereső diákokat, nyugdíjasokat és többek között a munkaerőpiacra visszatérő anyákat.

Az Állás-Pont 4 hónapig szolgálja majd az érdeklődőket a Király utcai ingatlanban.

2023.04.11.

További híreink