Kezdőlap / Hírek / Megújul a Diana téri piac! 

Megújul a Diana téri piac! 

A Diana téri piac várhatóan július elejétől kezdődő felújítási munkálatai miatt ideiglenes piacot alakítottunk ki a jelenlegi piac parkolójának területén, azaz a megszokott piac közvetlen szomszédságában. Így a vásárlóknak nem kell máshová menniük, ha be szeretnék szerezni a friss zöldséget-gyümölcsöt, füstöltárut vagy bármi mást a háztartásuk számára.

Az átmeneti helyszín 2023. július 3-tól várhatóan év végéig biztosítja a piac folyamatos működését. A Diana téri piac a város egyik legforgalmasabb piaca. Az ideiglenes piac működtetésével igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a kertvárosiaknak ne kelljen nélkülözniük a piacot és, hogy a rekonstrukció ideje alatt is megfelelő körülmények között folyhasson az árusítás és a vásárlás. Természetesen ez kicsit kényelmetlenebb lesz majd, mint a jelenlegi piac, de ez csak átmeneti megoldás, amíg az új piac meg nem épül – ahova eddig az árusok 80 százaléka jelezte már, hogy beköltözne majd.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. kezelésében álló piac több mint 40 éves, aminek látható jelei megmutatkoznak a külső és belső állapotán. Az új Diana téri piacon a meglévő üzletfunkciók befogadására új, acélváz-szerkezetű, egységes építészeti megformálású üzletsor létesül. Az új építményben 15 bérelhető üzlethelyiség kerül kialakításra. A piac nyitvatartási idejében látogatható kistermelői/őstermelői árusításnak is helyszínt biztosító fedett, nyitott asztalos árusítótér az U alakban kialakított üzletsorok közötti területen kap helyet. A piac környezetét is fejlesztik: a parkoló területe, a kapcsolódó kiszolgáló utak, továbbá a piac szomszédságában található parkos terület is megújul. Az új, modern piacot várhatóan év végén vehetjük birtokba, de addig is várjuk önöket szeretettel a Diana téri parkolóban kialakított átmeneti piacon.

AZ IDEIGLENES PIAC NYITVATARTÁSA: H-SZ: 06.00-14.00 ÓRÁIG. Vasárnap: zárva.

2023.06.28.

További híreink