Kezdőlap / Hírek / Ismeretterjesztő Mézórák

Ismeretterjesztő Mézórák

Színes, látványos ismeretterjesztő anyagok, interaktív játékok, mézkóstoló és Zümi, az óriás méhecske a főszereplői azoknak az ismeretterjesztő Mézóráknak, amiket szakértők szeptemberben tartanak iskolás osztályoknak és óvodás csoportoknak az Édes élet kiállításhoz kapcsolódva. A magával ragadó tárlat a méhek titokzatos világát mutatja be és fókuszba helyezi a sokszor hungarikumnak számító, igazi termelői magyar mézeket is. A vándorkiállítás, a premierje után, az országban először a Pécsi Vásárcsarnokban látható.

Azt mindenki tudja a méhekről, hogy fontos szerepük van a növények beporzásában. A méz igazi kincsestár: különleges tápanyagokat tartalmaz, rengeteg dolgot orvosol, és még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. A világ zöldség- és gyümölcstermesztésének 75%-a függ a méhektől! Az interaktív Mézórákon sok más mellett az is kiderül például, hogy naponta hány petét rak le az anyaméh, hogy és mivel dolgozik a méhész, hogyan tudjuk védeni a méheket, de azt is megtudhatjuk, hogy készül a jó mézeskalács, és bepillanthatunk a kaptáron belülre is.

Együttműködő szakmai partnereink a kiállítás ideje alatt keddtől péntekig, délelőttönként, előzetes bejelentkezés alapján, iskolai osztályok és óvodás csoportok számára előadásokat, foglalkozásokat tartanak a témában. A foglalkozások egész órakor kezdődnek és 30-40 percesek.
Keddenként May Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Baranya megyei szervezetének szaktanácsadója tart a csoportoknak érdekes Mézórákat mézkóstolóval.
Szerdánként a Kincses Baranya Pavilonból jól ismert méhészek várják különféle mézkóstolókkal és interaktív játékokkal a fiatalokat.
Csütörtökönként a sombereki Reith Családi Méhészet foglalkoztatja a gyermekeket, péntekenként Némethné Beck Melinda, szentlászlói méhész várja a csoportokat.


A csoportok bejelentkezését fogadja: Keresztes Bernadett, a keresztes.bernadett@pvh.hu email címen és a +36 30 330 2874-es telefonszámon.

További híreink