Kezdőlap / Hírek / Az éjszaka bajnokai – A világ denevértávlatból – Informatív kiállítás a Pécsi Vásárcsarnokban

Az éjszaka bajnokai – A világ denevértávlatból – Informatív kiállítás a Pécsi Vásárcsarnokban

Az Édes élet – A méhek titokzatos világa kiállítás után október 12. és november 4. között Az éjszakai bajnokai – A világ denevértávlatból című informatív roll-up kiállítás érkezik a Pécsi Vásárcsarnokba. A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és a Janus Pannonius Múzeum együttműködésében megvalósuló kiállítás a Vásárcsarnok nyitvatartási idejében várja a látogatókat.

Denevér ovi? Hibernáció? Ultrahangos tájékozódás? Hallottál már ezekről? Az éjszaka bajnokai című kiállítás során megismerkedhetsz a denevérek rejtélyes világával! Az informatív kiállítás bemutatja a hazai denevérfajokat, különleges életmódjukat és tulajdonságaikat. Számtalan tévhit él az emberekben a denevérekről, pedig nagyon hasznos és sokoldalú tagjai az élővilágnak. Mint minden más élőlényt a denevéreket is több tényező veszélyezteti, például az élőhelyük csökkenése. A kiállításon megtudhatod TE hogy segíthetsz ezen kis élőlények megóvásában!

A kiállítás ideje alatt délelőttönként, Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztály munkatársai, előzetes bejelentkezés alapján, iskolai osztályok, csoportok számára edukatív előadásokat és foglalkozásokat tartanak a témában.

Az előadások során számos érdekességet tudhatnak meg a gyerekek a denevérekről, ezen túl megismerkedhetnek a denevérkutatás eszközeivel is.

A móka sem maradhat el ugyanis a foglalkozásokon denevérodú-összerakással és szúnyogvadászattal is készülnek a JPM munkatársai.

Időpontegyeztetéssel kapcsolatban keresse kollégánkat, a keresztes.bernadett@pvh.hu email címen vagy a +36 30 330 2874-es telefonszámon.

2023.10.09.

További híreink