Kezdőlap / Hírek / A mai nappal megnyílt a Gombák földjén vándorkiállítás a Pécsi Vásárcsarnokban

A mai nappal megnyílt a Gombák földjén vándorkiállítás a Pécsi Vásárcsarnokban

Tíz napra a Pécsi Vásárcsarnokba érkezett a Gombák földjén vándorkiállítás. A debreceni Természettár tárlatán óriási gombák és látványos infografikák segítségével sok érdekességet tudhatunk meg a gombák szerepéről, típusairól és fajtáiról, de a felépítéséről és a fejlődéséről is. A kiállítás ideje alatt iskolás csoportok számára, előzetes bejelentkezés alapján, délelőttönként Gombaórákat tartanak a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tapasztalt gombaszakellenőrei.

Gombak Foldjen Kiallitas1

Kucsma-, őzláb- és tintagomba: ez csak néhány azok közül, amiket megismerhetünk június első felében a Természettár kiállításán a Pécsi Vásárcsarnokban.

A gombák ott vannak az életünkben mindenhol. A kiállítást a gombák iránt rajongóknak és minden természetkedvelőnek ajánljuk, de kiváló családi program is.

A kiállítás ideje alatt iskolás csoportok számára, előzetes bejelentkezés alapján, délelőttönként a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. tapasztalt gombaszakellenőrei Gombaórákat tartanak iskolai csoportoknak, melyre előzetes jelentkezés szükséges a 20 276 0276-os telefonszámon. A Gombaórák 30-40 percesek, minden egész órában indulnak.

Gombak Foldjen Kiallitas3
A kiállítást a korábbi budapesti helyszínek képviselője Földes Tamás, a Budapest Vásárcsarnokai Kft. ügyvezetője adta át a Pécsi Vásárcsarnok vezetőjének, dr. Orbán Krisztinának.

Óriási gombák és látványos infografikák segítségével többet tudhatunk meg a gombák szerepéről, típusairól és fajtáiról, de a felépítésükről és a fejlődésükről is. A kiállítás célja, hogy segítsen jobban megismerni a gombák világát. Hazánkban több ezer faj található belőlük, ezek közül néhányról most bővebb ismereteket szerezhetnek a látogatók.

Mindenkit arra biztatunk, hogy jöjjön el és tekintse meg ezt a látványos és informatív installációt 2023. június 6. és 15. között a vásárcsarnok nyitvatartási idejében. A tárlat megtekintése díjtalan! A kiállítás nyitva: hétfőtől – péntekig 5.00 és 17.00 óra, szombaton 5.00 és 14.00 óra között.

Íme néhány fotó kedvcsinálónak.

2023.06.06.

További híreink

Stand Auf Einem Flohmarkt Mit Altem Grammophon Samt Schallplatte
Víziközmű-fejlesztés miatti változások
Tájékoztatjuk a Vásárlátogatókat, hogy a Vásártér területén, a KEHOP pályázat keretein belül Pécsett megvalósuló víziközmű-fejlesztés kivitelezési munkálatai miatt 2024.02.11-én, vasárnap a