Kezdőlap / Hírek / Ismerd meg a körforgásos kertgazdálkodás világát interaktív módon.

Ismerd meg a körforgásos kertgazdálkodás világát interaktív módon.

Körforgásos kertgazdálkodás című interaktív kiállítást, melyet szeptember 2. és 30. között lehet megtekinti, a vásárcsarnokban.

Komposztálás, fenntartható divat, táplálkozás és szezonális kertgazdálkodás, többek között ezeket a témákat is bemutatja a Természettár legújabb kiállítása. A Körforgásos gazdálkodás című interaktív tárlat célja a diákok tanítása mellett, hogy érzékeltesse: a mindennapokban is könnyen tehetünk a környezetünk védelméért.

Ma már a városokban is kertészkedhet az, akinek kedve van hozzá: például a közösségi kertek magaságyásaiban, de ha szűkös a hely, akár ablakokban vagy erkélyeken is van erre lehetőség.

A kiállítása megmutatja számunkra, hogy a természetvédelem korántsem bonyolult folyamat, sőt, a mindennapokban bárki könnyedén csökkentheti az ökológiai lábnyomát és sokféleképpen tehet környezete védelméért.  

Elsősorban a kert került a fókuszba, így gyakorlatilag minden olyan folyamat, ami egy kertben zajlik, megismerhető, de kitérünk a kiállításban a vegyszermentességre, az egészséges életmódra, a divatra, a permakultúrára vagy a minőségi időre is.

A kiállítás a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., a Debreceni Természettár együttműködésében jött létre.

A tárlat a vásárcsarnok a Bajcsy Zsilinszky u-i bejáratánál látogatható.

Az Iskolai osztályok és óvodai csoportok számára szakmai partnereink által vezetett mézes, valamint körforgásos gazdálkodással kapcsolatos órákat is szervezünk.

A mézes órákra csütörtöki napokra, a körforgásos gazdálkodásra keddi napokra lehet időpontot foglalni.

Időpontfoglalás: +36 30 330 2874-es telefonszámon

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

2024.09.11.

További híreink